SMS-bericht

Wat gebeurt er als een SMS-bericht niet kan worden afgeleverd?

Nathalie Belchior Massa avatar
Geschreven door Nathalie Belchior Massa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat een bericht niet direct wordt afgeleverd, bijvoorbeeld wanneer het toestel uitgeschakeld staat of slechte dekking van het netwerk heeft. Op het moment dat het SMS-bericht de telefoon bereikt, zal het toestel een bevestiging (‘delivery report’) naar de SMSC terugsturen dat het bericht is ontvangen. De SMSC zet dit delivery report door naar de SMS Gateway leverancier. Als er geen delivery report wordt ontvangen, zal gedurende 48 uur steeds opnieuw worden geprobeerd om het SMS-bericht alsnog op het toestel van de ontvanger af te leveren.