Mail2SMS

Hoe werkt Mail2SMS?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Mail2SMS is een dienst die de mogelijkheid biedt om via verschillende e-mailprogramma’s een e-mail te sturen, waarna deze wordt omgezet in een SMS-bericht. Het versturen van een e-mail in de vorm van een SMS werkt exact hetzelfde als het versturen van een normale e-mail, alleen dient de klant het normale e-mailadres te vervangen door het mobiele nummer van de betreffende persoon, gevolgd door ‘@spryngme.nl’. Bijvoorbeeld ‘fanielle@spryng.nl’, dit e-mailadres wordt bij Mail2SMS vervangen door ‘31641041106@spryngme.nl’. Het onderwerp van de e-mail wordt automatisch de afzender van het SMS-bericht. Uiteraard kunnen meerdere e-mailadressen worden gekoppeld.

Voordat de klant gebruik kan maken van MAIL2SMS moet deze mogelijkheid aan het account van de klant worden gekoppeld. Spryng brengt geen setup-kosten in rekening voor onze MAIL2SMS applicatie. Wij vragen alleen een maandbedrag, waarvan de hoogte afhankelijk is van het SMS volume. In sommige gevallen worden ook extra gebruikers in rekening gebracht.

Waarom Mail2SMS?

Voor spoedzaken is het versturen van een mail niet ideaal. Een SMS daarentegen wordt vaak binnen vijf minuten geopend. De mogelijkheid om een e-mail naar een mobiele telefoon te sturen brengt dus voordelen met zich mee.