Tweestapsverificatie

Welke vormen van tweestapsverificatie zijn er?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tweestapsverificatie is een methode waarmee de identiteit van een gebruiker wordt vastgesteld door middel van twee van de volgende factoren:

• Iets wat de gebruiker weet: Bijvoorbeeld de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

• Iets wat de gebruiker bezit: Bevestigen dat u in het bezit bent van de juiste GSM door een code te laten sturen per SMS of via een applicatie. Ook is het mogelijk om een extra beveiligingslaag aan uw account toe te voegen door middel van een fysieke beveiligingssleutel. Deze dient in de USB-poort van uw computer te worden gestopt voordat u toegang krijgt tot het account. Dit maakt het voor hackers onmogelijk om op afstand op uw account in te loggen.

• Iets wat de gebruiker is: Denk hierbij aan verificatie door middel van biometrische kenmerken, zoals een gezichtsscan of een vingerafdruk.