Beveiliging
Gedragscodes voor SMS-dienstverleners

Wat zijn de gedragscodes voor SMS-dienstverleners?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alle operators in Nederland hebben voor betaalde SMS-berichten een gedragscode opgesteld. Alle aanbieders van SMS-diensten dienen zich hieraan te houden. Desondanks ontstaan er vaak problemen wanneer de gebruikers zich niet bewust zijn van de kosten of zich niet eenvoudig kunnen afmelden van de SMS-diensten. Het is voorgekomen dat gebruikers zelfs een nieuw telefoonnummer aanvroegen om van deze ‘SMS-terreur’ af te komen.