FTP

Wat is FTP?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

FTP is een protocol voor de directe overdracht van bestanden tussen twee computers binnen een netwerk. De meeste browsers zijn in staat om FTP-sessies op te zetten. Er zijn ook aparte programma`s die alleen voor FTP gebruikt kunnen worden, zoals ws_ftp voor Windows. De meest gebruikte toepassing van FTP is ‘anonymous FTP’, waarbij software en documenten worden gedownload vanaf een publiek toegankelijke server. Wanneer men contact legt met deze server, gebruikt men als gebruikersnaam ‘anonymous’ en als wachtwoord het eigen e-mailadres.