Beveiliging
Beveiligingsfuncties

Beschikken de diensten van Spryng over beveiligingsfuncties voor het versturen van vertrouwelijke klantgegevens?

Nathalie Belchior Massa avatar
Geschreven door Nathalie Belchior Massa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De diensten van Spryng beschikken over beveiligingsfuncties voor het versturen van vertrouwelijke klantgegevens. Bij de uitvoering van de dienst zal Spryng voldoen aan de vereisten van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en de NEN 7510 Informatiebeveiliging in de Zorg. Het datacenter waarbinnen de software en hardware van Spryng draait voldoet aan de meest uitgebreide versie van de ISO 27001 en NEN 7510 certificering. In de Statement of Applicability (SoA) kunnen gecertificeerde partijen bepalen welke controls op hen van toepassing zijn. Het datacenter heeft alle 133 controls geïmplementeerd. Spryng en haar medewerkers werken volgens de ISO 27001 en NEN 7510 norm en voldoen daarmee aan alle relevante wet- en regelgeving met betrekking tot beveiliging en privacybescherming van patiëntgegevens. Bij het aanbieden van de SMS module wordt de "Gedragscode Operators en Service providers voor SMS-diensten", zoals overeengekomen tussen marktpartijen, consumentenorganisaties en de Autoriteit Consument & Markt (ACM; destijds OPTA) en in werking getreden op 1 januari 2018 onderschreven. Dit betekent dat wij altijd op een verantwoordelijke en volledig transparante manier handelen ten opzichte van onze klanten.