SMS versturen
Gepersonaliseerd bericht versturen

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS-berichten versturen?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om een gepersonaliseerde SMS te versturen. Dit gaat als volgt: wanneer u op ons platform bent ingelogd ziet u aan de rechterkant ‘Adresboek’ staan. Hier kunt u een Excel-bestand uploaden/importeren.

Let op: het Excel-bestand dient opgeslagen te zijn als CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken).

Voor een gepersonaliseerde SMS deelt u dit bestand in door in kolom A het telefoonnummer te zetten. Vervolgens zet u bijvoorbeeld in kolom B de naam van de ontvanger, in kolom C de datum en tijd van de afspraak en in kolom D het adres van het filiaal waar de afspraak is. Wanneer u vervolgens op ‘Stuur SMS’ klikt, kunt u contacten uit het juiste 'adresboek' toevoegen. In het bericht kunt u nu gebruik maken van de codes [NAME], [CUSTOM1], [CUSTOM2] en [CUSTOM3]. Het platform pakt dan automatisch de juiste kolom uit het Excel bestand. Er kunnen maximaal vier gepersonaliseerde vlakken worden toegevoegd. Deze functie is bijvoorbeeld handig wanneer u een gepersonaliseerde afspraakherinnering naar een grote groep wilt verzenden.

Let op2: Het gebruiken van een ‘CUSTOM’ kost 22 karakters, ongeacht de inhoud ervan. Vanzelfsprekend kan de inhoud van de CUSTOM niet langer zijn dan 22 karakters.